Har du borebiller i træværket? -Det skal du vide!

Har du også et stort problem med borebiller? For så er du landet det helt rette sted. Vi ser desværre ofte, hvordan borebillerne i stigende grad har formeret sig i danskernes træværk og de mange seriøse skader, de efterlader. Borebillernes larver borer sig ned i træværket og der kan de sidde i det samme træ i op til 8 år. Efter nogle år vil træets stabilitet være svækket og det kan potentielt være farligt for alle omkring sig. Jo før man får gjort noget ved det, jo bedre, uanset størrelsen på skaden!

Har du borebiller i træværket? -Det skal du vide!

Hvordan kan man se om der er aktive borebiller?

Du skal først gennemgå alt dit træ og kigge efter små runde huller som dem på billedet ovenfor. Du kan også kigge efter frisk træmel eller i værste tilfælde levende og aktive borebiller eller larver. Hvis du kan finde huller, men er usikker på om der er aktivitet, er det vigtigt at du holder øje med træet. Det gør du ved at observere, om der er kommet nyt træmel eller flere huller?

Det kan være rigtig svært at vurdere om hullerne fra borebillerne er nye eller gamle. En god hovedregel er, hvis du ikke selv har behandlet træet med midler imod dette, så må du derfor antage, at hullerne er et tegn på aktivitet. Den nemmeste løsning herfra er at støvsuge/rengøre under det berørte træ og dermed observere, om der kommer nyt træmel. 

Det er altid en god ide at kigge træet grundigt igennem, før du tager det med ind i din bolig. Borebillerne kan flyve og det kan derfor blive et stort problem hvis de først kommer indenfor. Så gennemgå træet en ekstra gang, før du hiver den gamle bænk fra skuret, med ind i din stue.
Gode råd og forebyggelse af borebiller

Der er flere ting du kan gøre, for at undgå borebiller i dit træværk. 

Borebiller elsker træ med et højt vandindhold og dermed også en høj luftfugtighed. Det er ofte grundet en forkert placering af isolering, der er skyld i borebillernes angreb. 

Det er også muligt at forebygge mod borebiller, ved brug af et middel ved navn, Protox Kombi Aqua. Dette middel kan både beskytte og forebygge træet mod borebiller, svamp og råd. Det kan være en kæmpe fordel at behandle det med et forebyggende middel, inden man f.eks. lukker træet til med andre materialer.

 

Hvad så hvis jeg har borebiller?

Du kan altid ringe til os og få snakket med en professionel, med henblik på at kunne få svar på eventuelle spørgsmål? Ellers kan vi tilbyde dig at få problemet løst ved at møde personligt op, så du ikke skal stå med det selv.. Behandlingen af borebiller kan være en både dyr og besværlig opgave, men det kan ikke sammenlignes med omkostningerne eller besværet ved at skifte hele tagkonstruktionen.

Hos Billigskadedyr.dk kan vi billigt, professionelt og effektivt behandle dit problem. Ring og få en uforpligtende samtale og så lover vi dig et rigtig godt tilbud! 

Anbefalede produkter til bekæmpelse af borebiller

-8%
229.95kr.2,999.95kr.
249.95kr.899.95kr.

Når du skal behandle mod borebiller er det vigtigt at du bruger de rigtige midler. Ovenfor kan du se de to produkter godkendt til bekæmpelse af borebiller og det ene produkt godkendt til forebyggelse af borebiller. Afhængig af produktet, træværket og omfanget af angrebet skal du følge anvisningerne for brug på produktet. Træværket skal have 2-3 omgange til træets mæthed er nået. Vi anbefaler brugen af A-Tox+ 25ltr til bekæmpelse at alle typer træødelæggende insekter i alle typer træværk.

Når du behandler skal du huske at bruge godkendte åndedrætværn (A2P3), sikkerhedsbriller der dækker hele vejen rundt om dine øjne, handsker og en engangsdragt. Du kan både male, dyppe eller sprøjte midlet på træet, vi anbefaler dog sprøjtning. Til det skal du bruge en sprøjte der kan klare den tykke olie giften er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *