Sådan bekæmper du skægkræ!

Det lille insekt er kommet for at blive, de er nemlig et voksende problem i de danske hjem. Det er estimeret at mere end halvdelen af de danske hjem har eller har haft skægkræ siden de først blev opdaget i Danmark tilbage i 2016. Skægkræ formere sig meget hurtigt og er blevet en stor plage på bl.a. biblioteker, museer eller store boligkomplekser. Skægkræ kan gøre stor skade på alt fra tøj og tekstiler til papir. billeder og malerier. Men hvordan slipper man egentlig af med skægkræ? I artiklen her kan du få nogle gode råd til at slippe af med sølvfiskens fætter.

Sådan bekæmper du skægkræ!

Gode råd til at undgå skægkræ i hjemmet

Der er en lang række tiltag man kan gøre sig for at undgå at få skægkræ i sin bolig.

Åben kasser udenfor: De fleste skægkræ formodes at komme ind via papkasser, måltidskasser eller post og pakker. Åben derfor dine kasser udenfor så du ikke slipper skægkræet løs i din bolig. 

Opstil klisterfælder: Ved at opstille et par klisterfælder under vasken, i varmeskab eller bagerst i klæde- og køkkenskabe kan du holde øje med skægkræ inden de rigtigt når at komme ind. Klisterfælder er også en god måde at bekæmpe skægkræ på.

Hyppig rengøring: Sørg for at gøre rent ofte, det er specielt i køkkenskabe eller andre skabe/skuffer med mad. Støvsug grundigt så ofte som muligt, og undgå små krummer eller andet mad på gulvet. 

Put mad I kasser: Vi har nok alle en skuffe eller et skab fyld med bl.a. havregryn, mel, sukker, krydderier. honning osv. Der er somregel også en masse krummer eller mad i bunden af sådan en skuffe, og det tiltrækker en masse skægkræ. Læg derfor din mad såsom mel, sukker eller andet stuetempereret mad I lufttætte kasser. Derved kan du undgå at have disse ulækre insekter i din mad.

Grundig gennemgå dine ting i boligen: Det er oftest i bøger, kasser, fotoalbum eller andre steder hvor der ikke nødvendigvis bliver kigget hver dag at skægkræ gemmer sig. Åben dine bøger og kig om der skulle være lidt “slid” i hjørnerne på papiret, og så ryst bøgerne udenfor.

Fjern klistermærker: Det kan være en rigtig god ide at fjerne klistermærker eller stregkoder fra dine ting. Skægkræ kan bl.a. leve af den lim der sidder på klistermærker. Vi ser dem oftest under vasker eller krukker!

Anbefalet produkter til bekæmpelse af skægkræ

119.95kr.849.95kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
29.95kr.599.95kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
549.95kr.1,999.95kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Hvad så når jeg allerede har opdaget skægkræ i min bolig? Ja, så er det vigtigt at du påbegynder behandling så hurtigt som muligt. Skægkræ formere sig meget hurtigt så, hvis du giver dem tid vil dit problem kun blive større og mere besværligt at bekæmpe. 

Vi har flere måder at bekæmpe skægkræ på, som følger:

Ring til en professionel! Vi anbefaler altid at du ringer til en professionel før problemet løber løbsk. Hos Billigskadedyr.dk kan vi ganske billigt bekæmpe dine skægkræ, så du ikke selv skal tænke på det. Vi har adgang til nogle midler som er mere kraftige og effektive end de man må købe i håndkøb. Ring og få et uforpligtende tilbud til Danmarks måske billigste priser!

Hvis du alligevel vil prøve at bekæmpe problemet selv har vi nogle ganske effektive produkter til netop dette. Du kan se hele vores udvalg til bekæmpelse af skægkræ her! Først kan vi anbefale brugen af klisterfælder med lokkemad. Her skal du købe godt med fælder så du kan stille dem op overalt i din bolig. Efter en uges tid kan du så se hvor i din bolig insekterne kommer fra og derved flytte rundt på disse fælder. Når der er fangst på en fælde skal denne smides ud og en ny stilles op.

Mange vælger også brugen af et insektmiddel til bekæmpelse af skægkræ. Fordelen er at du kan komme ind under fodlister og paneler og derved undgå at have klisterfælder opsat over det hele. Giften er dog mindre venlig for mennesker og dyr, men kan samtidig hurtigere tage sig af problemet. 

Sidst men ikke mindst har vi ædegift. Ædegift er den første og eneste middel godkendt af miljøstyrelsen til bekæmpelse af skægkræ i hjemmet. Ædegift har den fordel at man kan skyde det ind under lister og paneler uden besvær. Du vil derfor ikke engang opdage at skægkræ har været i ædegiften. Midlet har både til formål at tiltrække og udrydde skægkræet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *