Problemer med edderkopper? Her er hvad du kan gøre!

Vi kender alle følelsen af at gå med ansigtet direkte ind i et spindelvæv eller når de kriblende små dyr sidder skjult i vores stue og så snart du fjerner blikket et splitsekund, så er de væk. Det kan være svært at undgå dem, men er det egentlig muligt at holde edderkopperne væk fra din bolig? Læs mere i artiklen her!

Edderkopper

Hvad er en edderkop?

Edderkopper er karakteristisk kendt for deres todelte kroppe og lange ben. Edderkoppen er ikke et insekt, men tilhører derimod klassen spindlere, der også indeholder bl.a. mider og skorpioner. I Danmark findes der ca. 500 forskellige edderkoppearter og de færdes stort set overalt, uanset hvor man bevæger sig hen, inde eller ude, vinter eller sommer, så vil man altid få øje på dem. I Danmark er de som regel meget små, men den største vi har er husedderkoppen, som i hankøn kan blive op til 10 cm i diameter, hvor kroppen alene kun er 1 cm. En edderkop på denne størrelse, er et sjældent syn i Danmark, da de ofte ligger i skjul på loftet eller i kælderen. 

Her finder du en liste af de 7 mest almindelige edderkopper i vores hjem: Stor husedderkop, fedtedderkoppen, mejeredderkoppen, grotteedderkoppen, tæppespinder, skovkartespinder og museedderkoppen.

Edderkoppens puppe og parringstid

Højsæson for edderkopper at parre sig, er som regel i maj-juni og hunnen vil derefter lægge ca. 50 æg, som klækkes efter ca. 4 uger. Æggene vil ligge i små spindposer og vil typisk blive gemt i hjørner eller revner.  Nogle hunner vil bære rundt på dem, så det kan derfor være nødvendigt at jage hende. Efter parring vil den søge tilflugt indendørs, da det er varmt og tørt til at kunne gå i dvale. 

For at undgå så vidt muligt, at holde de langbenede venner udendørs i højsæsonen, kommer der her nogle små fif:

 • Gør støvsugeren til din bedste ven og kom godt ned i alle fodlister og revner, da det ofte er der en edderkop opholder sig.
 • Husk også at komme op i højde og så vidt muligt få fjernet støv eller spindelvæv i alle kroge og hjørner. 
 • Tænd op for duftlysene derhjemme, da de ikke bryder sig om duften af kanel, lavendel eller citron.
 • Hvis du derimod elsker kæledyr, så er en kat den perfekte jæger og vil så vidt muligt holde de små kryb væk, eller i hvert fald gøre dig bevidst om at de er der.
 • Vi har selvfølgelig også her på webshoppen, andre og lettere midler til afskaffelse af edderkopper

Er edderkopper farlige?

Du kan være ganske rolig, for der findes ingen farlige eller dødbringende edderkopper i Danmark, men derfor er det ikke rart med små ubudne gæster. Nogle kan bide, men de fleste ville ikke kunne bide igennem huden. Den velkendte husedderkop kan godt bide fra sig, men det vil hverken klø, hæve eller blive rødt og så mærkes biddet kun som et lille stik. De små ubudne gæster passer for det meste sig selv og vil derfor aldrig angribe eller bide dig ud af det blå. Det kan ske at den bider fra sig, hvis den føler sig truet, bliver klemt eller taget op i hånden. Dog  er chancen ikke særlig stor og du vil højest sandsynligt ikke engang bemærke det.

 

Edderkoppens spind

Edderkoppe spind

Vi får minimum altid øje på mindst ét spindelvæv om dagen, om så det er inde eller ude, oppe eller nede, ja så ser man det overalt. Dog er det et ret imponerende egenskab for edderkoppen at besidde. Edderkoppens spind er det fineste og tyndeste stykke tråd, som ingen anden end den selv har været i stand til at kunne lave. Selvom spindet er ultra tyndt og nærmest usynligt, så er det imponerende nok stærkere end man lige tror. Med sit spind er den i stand til, at fremstille sin egen bolig (retræter), fangst af føde, sædspind og ægspind til forplantning formål, men bruges også til at kunne svinge sig fra A til B og komme op i utrolige højder eller placeringer. Dette var kun et lille udpluk af, hvad edderkoppens spind kan bruges til, og for den er det overordnet overlevelse og beskyttelse.

 

Gode råd mod edderkopper:

Det er yderst vigtigt at lave en grundig rengøring i alle kroge, hjørner, sprækker, under sofaen, under sengen og andre lignende gemmesteder, for at kunne holde de langbenede kryb udendørs. De små æg kan nemlig også være godt gemt og sommetider så godt, at man slet ikke opdager dem. Der findes tonsvis af gode råd med rengøring, dufte, blade, olier osv, men det vil desværre ikke altid kunne udrydde dem helt. 

Det er derfor vigtigt, at man får skaffet sig ordentligt af med edderkoppen, inden den når at lægge sine æg. For at kunne være på den helt sikre side, uden en masse mislykkede forsøg på gør-det-selv, så er vi her selvfølgelig til at hjælpe dig og guide dig.

Bekæmpelse af edderkopper?

 • Det anbefales at behandle mod edderkopper to gange årligt (forår og efterår)
 • De mest effektive typer gift vi har er:
  • Perma Forte B, er et oliebaseret langtidsvirkende middel til brug af både inde og udearealer. Midlet er øjeblikkeligt dræbende og er særligt godt til at trænge ind i revner og sprækker. Da midlet er oliebaseret, sætter det sig i materialerne og har dermed en længere holdbarhed. 
  • K-Othrine Partix, er et højeffektivt vandbaseret insektmiddel, med en langtidsvirkende effekt på op til 4 måneder. Midlet er godkendt til brug i offentlige, industrielle og private områder. Dette middel er absolut det mest skånsomme og samtidig et effektivt middel til brug i alle miljøer. Midlet hverken farver eller pletter.
 • Til mindre bekæmpelse kan man bruge: 
  • 810 insektmiddel. Midlet er effektivt til mindre bekæmpelse, som når det eksempelvis kun drejer sig om en enkelt edderkop. Anvendes til både bekæmpelse og forebyggelse.
 • Vi vil dog altid anbefale, at man tager fat i en professionel og får ydet en ordentlig behandling med meget effektive midler, der er korrekt doseret. Ring derfor og få et uforpligtende tilbud!

Ønsker du dine edderkopper bekæmpet professionelt, ring til os!

Først vil vi behandle rundt langs tagrender, udhæng, vinduer, døre eller andet langs ydermurerne. Dernæst vil vi sprøjte hække, buske, træer, havemøbler og stakkit. Vores gift hverken smitter, farver eller pletter. Det kan dog være nødvendigt med en vinduespudser, men dette må først ske efter 3 uger.

Da edderkopperne kommer udefra er det ikke nødvendigt at behandle inde. Efter 2-3 uger vil du se en stort fald i mængden af edderkopper i og omkring din bolig. Det anbefales dog at købe to behandlinger da den bedste effekt sker efter 2-3 behandlinger.

For professionel bekæmpelse ring til: 24245583 og vi lover dig et godt tilbud!

Anbefalet produkter til bekæmpelse af edderkopper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *