Myrer:

Myrer er insekter der findes overalt i Danmark. Myrerne er oftest imellem 3-9mm lange og som regel findes der mellem halv til en hel million myrer i et ”bo” afhængig af størrelsen. De lever af sødestoffer som findes i naturen men som også kan findes i folks hjem. Der findes flere forskellige arter men den absolut mest udbredte er ”Den sorte havemyre” og kaldt (Lasius niger).

De kan nedbryde næsten alt på nær glas og metal, de har derfor intet problem med at finde ind i dit hus. Et myre bo er som regel længere væk fra din grund end man lige regner med, det kan dog også befinde sig under husets sokkel. De kan opfange dufte på op til 100 meter væk, hvilket ofte kan betyde at de kommer inde fra naboen eller en nærliggende skov.

Myrer trækker vejret gennem huden og har derfor ikke lunger som vi mennesker har, de vil derfor indhalere giften ved kontakt. De går i vinterhi omkring August-September alt efter hvor lang sommeren er og vågner igen omkring Marts-April, men det kan dog godt variere alt efter om man fx har gulvvarme eller lign.

Når der kommer for mange myrer i et bo, udvikler nogle af myrerne vinger og flyver ud for at finde et nyt sted at bosætte sig. Man kan derfor aldrig slippe helt af med myrer da der måske vil flytte nye ind i boet året efter, måske er man heldig at de ikke flytter ind i dit hjem, det sker af og til.

Myrer kan som sagt nedbryde storset alt ved dit hus eller lejlighed så som; planter, fliser, græs, sokkel og træværk. Det er bl.a. grundet myrer at folk ofte ser at deres fliser begynder at blive skæve eller at deres fuger bliver ødelagt.

Ønsker du tilbud på professionel hjælp kan du klikke her!