Viser alle 6 resultater

Kakerlakker:

Kakerlakker er et insekt det tilhøre ordenen Blattodea med mere end 3500 arter fordelt på seks familier. Insektet finden over hele kloden med undtagen af polaregnene og højder over 2km. Der findes i Danmark 8 forskellige arter, hvoraf 3 af dem er vildtlevende, hyppigst ses dog den Tyske- og Amerikanske kakerlak.

 

Kendetegn:

Kakerlakker har en fladtrykt todelt krop. Forkroppen har et nedadvendt hoved med lange antenner og bidende munddele. Bagkroppen har lange hurtige ben, vinger gemt bag den ydre skal, samt et par korte haletråde. De har vinger og kan flyve, det er dog meget sjældent at dette ses.

Tysk kakerlak: (Blattella Germanica) Denne art er typisk mellem 10-15mm i længde, med en gulbrun skal og to karakteristiske streger på brystets rygplade. Denne type kakerlak findes i hele verden og er den hyppigste art i Danmark.

Orientalsk kakerlak: (Blattella Orientalis) Denne art er typisk mellem 20-30mm i længde, og en mere ensfarvet rødbrun skal.

Sandkakerlak: (Capraiellus Panzeri) Denne type er typisk mellem 5-8mm i længde og er en af vores vildtlevende kakerlakker. Denne art lever langs den danske vestkyst i klitterne og den bagvedliggende hede.

Skovkakerlak: (Ectobius Lapponicus) Denne art er typisk mellem 6-15mm i længde. Den er kendt for sin brunlige farve med små brune pletter på vingerne. Denne er ganske almindelig i de danske skove og heder.

 

Levevis:

Der findes både vildtlevende og indendørslevende kakerlakker i Danmark. De vildtlevende holder sig generelt gemt under blade, mos eller i barkrevner. De indendørslevende holder sig normalt gemt under paneler eller i gulvsprækker. De ses oftest i områder med nem adgang til fødevarer som f.eks. køkken, bagerier eller restauranter. Kakerlakker lever af fødevarer såsom, kød, gryn, brød og plantedele. En kakerlak har ufuldstændig forvandling, hvilket betyder at nymferne ligner de voksne dog uden vinger.