Viser alle 5 resultater

Edderkopper:

Også kaldt (Araneae) er et insekt der tilhøre familien ”Spindlere” og kaldt (Arachnida). I Danmark er der registreret ca. 500 arter og på verdensplan mere end 39.000 registret arter. Den samlede mængde af spindlere menes at veje ca. 25 millioner tons.

Edderkopper lever af at jagte og fange andre insekter med deres spind. De slår deres bytte ihjel ved brug af deres gift og spiser derefter hele deres bytte. Edderkopper spiser årligt mere end 400 millioner tons insekter hvilket svare til samme mængde af fisk og kød vi spiser på verdensplan. Man har indtil nu fundet edderkoppeforsteninger der er mere end 400 millioner år gamle.

Deres spind er lavet af protein og et stof ved navn ”Pyrolidin”. Trådene er for deres vægt et ekstremt stærkt materiale, faktisk stærkere end kevlar som er det man fremstiller skudsikreveste med. Man har derfor forsøgt at fremstille dette med at gensplejse en ged til at kunne fremstille dette stof i dens mælk, dog er det stadig på forsøgsbasis.

Edderkopper smager, lugter og hører ved hjælp af deres sansehår på benene. Edderkopper er i stand til at gro tabte legemsdele ud som fx dens giftkløer, palper, ben eller spindevorter.