Viser alle 3 resultater

Snegle:

Snegle (Gastropoda) er bløddyr og udgør ca. 80% af alle bløddyrsarter. Snegle har et hoved med en mund samt et sæt sanseorganer. Der findes som hovedregel 3 forskellige typer af snegle:
• Forgællesnegle (Prosobranchia)
• Baggællesnegle (Opistobranchia)
• Lungesnegle (Pulmonata)

Snegles mund er lavet at kitin og protein og kaldes raspetunge (Radula), deres tunge er derfor opbygget at tætsiddende og mikroskopisk små spidse tænder, der hele tiden genopbygges da sneglen slider dem ned ved at optage føde af hårde overflader. Inde under sneglens skal findes sneglen ”fod” som de bruger til deres fremdrift. Inde i sneglens skal ligger kroppen der består af et hjerte, en indvoldssæk og for lungesneglens vedkommende et sæt lunger. Det er kun lungesneglen der har udviklet lunger de to andre typer trækker vejret gennem deres gæller.

Ovenpå sneglen sidder der som regel en kalkskal også kendt som ”sneglehuset”. Dette sneglehus kan have mange forskellige former, snoninger og overflader.

Der findes ca. 60.000 nulevende arter af snegle, hvoraf ca. 100 af disse arter lever i Danmark. Kun ca. 15 arter lever uden et sneglehus, altså såkaldte ”nøgensnegle” som f.eks. dræbersneglen eller den sorte skovsnegl. Det er dog vigtigt at kunne skelne mellem hvilke snegle der er en trussel og hvilke der er behov for i vores natur, da flere arter lever af plantemateriale og er derfor ikke anset som et skadedyr. De fleste snegle er truet men det er dog lovligt at indsamle til eget spiseforbrug, da det i mange kredse regnes for at være en delikatesse.

Vis
Ikke på lager
1,599.95kr.
299.95kr.569.95kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
79.95kr.129.95kr.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page