Viser alle 5 resultater

Muldvarpe & Mosegrise:

Muldvarpe & Mosegrise er typisk set i Danmark. Mange tror dog at muldvarpe & mosegrise er to betegnelser for det samme dyr, men det er ikke helt rigtigt. De to dyr deler mange af de samme træk, men alligevel adskilles de på flere punkter. Muldvarpen er en kødæder der lever af snegle, orme og insekter, hvorimod mosegrisen er planteæder og lever derfor af bl.a. grønsager, nødder, løg og frø.

En muldvarp får ét kuld unger om året, hvorimod mosegrisen kan få op til 5-6 kuld på ét år. Det er muligt at se om man har besøg af en muldvarp eller en mosegris i sin have ved at kigge på skuddene. En muldvarps skud er meget ensformigt, oftest samme størrelse. Hvorimod mosegrisen er en del mere sjusket med deres skud, og er oftest ikke i samme størrelse eller højde. Modsat muldvarpen er et mosegriseskud ikke lukket til, og det er derfor muligt at kunne se helt ned i gangene.

Mosegrise er kategoriseret som skadedyr, da de spiser rødder og løg på diverse planter og træer i din have. Mosegrise er især glade for træers rødder samt en haveplante favorit i Danmark, Rododendronen. Muldvarpen er en enspænder og på nær i parringstiden vil man kun have én muldvarp hvis man overhovedet har nogen. Derimod er mosegrise flokdyr og kommer oftest i store familier, hvilket hurtigt kan ødelægge alle planter og træer i en have.