Viser et enkelt resultat

Mår:

Husmåren (Martes foina) er et rovdyr og den er den mest kendte type af mår i Danmark. Mår tilhøre mårfamilien hvilket er den største rovdyrs familie i verden. Mår findes på alle kontinenter undtagen Antarktis. Mår bliver mellem 40-50cm lange med en 20-30cm lang hale. De kan veje op til 2500g for hanner og 2000g for hunner.

Husmår kan være meget problematiske, hvis de indretter sig på lofte eller i biler kan de nemt og hurtigt ødelægge isolering, kabler eller andet. Alene Husmåren har forsaget skader for over 100millioner kroner siden 70’erne.

Mink:

Minken også kaldt “Amerikansk mink” er et rovdyr der tilhører Mårfamilien, den mest talrige rovdyrsfamilien i verden.

Mink bliver oftest mellem 50-70cm lange med en tilhørende hale på 15-20cm. Hunner vejer normalt op til 1200g og hannerne op til 2400g, det grundet at man oftest avler på store mink. De fleste mink er mørkebrune med en sort underuld dog sker det at nogle mår bliver sølvgrå.

Mink er rovdyr og spiser derfor mange måltider om dagen. Hvis ikke minken kan spise det hele gemmer den resterne på sit territorium. Mink har brug for en meget proteinrig kost og lever derfor af fisk, fugle eller andre små dyr.

Ilder:

Ilder eller også kendt som “Fritten” i Danmark rovdyr der tilhøre Mårfamilien. Fritten er meget populær i Danmark som kæledyr. Fritten kræver dog et stort bur, mulighed for at kunne løbe frit samt en masse kontakt med ejeren. En ilder er normalt mellem 30-45cm lang og en tilhørende hale på 15-20cm. Hanner kan veje op til 1500g og hunner ca det halve. Ilder lever af at fange dyr såsom rotter, mus, harekillinger og kaniner. Hvis man holder fugle kan ilder forvolde stor skade da de ikke kan nøjes med kun 1 bytte.

Ilder føder mellem 1-14 unger i starten af april.