Fugle:

Fugle (Aves) er det man kalder ”Hvirveldyr”. Det der kendetegner fugle er deres næb og fjer samt at de alle lægger æg. Ligesom pattedyr er de varmblodet, hvilket betyder at organismerne kan holde kropstemperaturen reguleret indenfor en bestemt grænsen, selv hvis den befinder sig i temperaturer der er meget forskelligt fra kroppens.

På nuværende tidspunkt findes der 10.966 nedskrevne arter af fugle, hvoraf de kan være alt fra 5-6cm til 2,5 meter høje. Den ældste fugl kendt i dag siges at være omkring 200 millioner år gammel. Derfor menes det at fugle er efterkommere af de kendte dinosaurer der levede i ”Juratiden”

Karakteristisk for alle nulevende fugle er deres fjer, hjertet med 4 kamre samt deres høje stofskifte og respirations- og fordøjelsessystem. Modsat de kendte arter fra forhistorisk tid har nutidens fugle ikke et sæt tænder. Alle på nær strudsen og pingvinen kan flyve. Visse fugle siges at være blandt de mest intelligente nulevende dyr, såsom kragen og papegøjen.

Fuglene kommunikerer både igennem sang men også visuelt, hvilket de både bruger til at tiltrække det modsatte køn men også til at holde rovdyr fra at angribe. De er det man kalder monogame, hvilket betyder at de holder sig til én partner, der som regel resultere i et løfte om seksuel- og romantisk troskab, men også et løfte om sikkerhed.

På verdensplan er der omkring 1.469 truede fuglearter. Omkring 130 fuglearter er siden 1600-tallet uddød grundet menneskelig aktivitet, og ca. 110 af andre årsager.