Viser alle 5 resultater

Biller:

Biller (Coleoptera) er et insekt der er kendetegnet ved deres hårde ydre skal og dækvinger der skjuler deres vinger. Biller er ligesom andre insekter først udviklet som en larve der spiser sig større for derefter at forpuppe sig og klækker senere ud som en voksen bille.

Billen er meget artsrig og indeholder op mod 350.000 forskellige arter hvoraf ca. 3700 af dem findes i Danmark. Billernes størrelse svinger sig fra ¼ mm helt op til ca. 20cm i de mere tropiske lande. I Danmark er ”Eghjorten” den største nulevende bille, der kan blive op til 7cm lang.

De fleste biller bliver ikke mere end et år gammel hvilket er inkluderet deres larve- og puppestadie. Men nogle arter kan blive op til flere år gamle men dog kun som larver da de så ikke lever så længe som voksne biller.

De fleste biller har et hårdt ydre i den øverste del af kroppen men en meget blød bagkrop gemt under deres dækvinger. Hovedet bærer en bidende munddel, et sæt følehorn samt en gruppe af ”punktøjne” på hver side af hovedet. De har derudover 3 par ben, et par på hver af de tre kropsdele.